ARTS AT PARRILLA 2018 - LARS A PERSSON

Akvarellmaling på Finca Parrilla, Sør Spania
29 September- 05 Oktober 2018

Kursleder Lars A Persson, Sverige

 

Har du lyst til å male ved Middelhavet i september / oktober? Bli med på malekurs på det vakre pittoreske landstedet Finca Parrilla rett ved den gamle middelalderlandsbyen Frigiliana. I dette herlige området ved Middelhavet inviterer vi på nytt til malerferie med den svenske akvarell maleren Lars A Persson. Dette er fjerde gang vi arrangerer malerkurs med Persson på Finca Parrilla.

Lars A Persson er mest kjent for sine akvareller og bilder av ”nordligt inspirerade landskap”. Persson har vært heltidskunstner og arbeidet med utstillinger og malerkurs i snart 30 år. Han har holdt en rekke akvarellmalerkurs i Norden og er til stor inspirasjon for sine elever!

Om Finca Parrilla

Finca Parrilla er et eksklusivt landsted i fredelige omgivelser med fantastisk utsikt til Middelhavet og bare 3km fra den pittoreske landsbyen Frigiliana, i den østlige delen av Andalucia.

De nye norske eierne av Finca Parrilla har de siste årene renovert alle de tre husene og en stor hage. Stedet fremstår i ny prakt, i en blanding av spansk, fransk, italiensk inspirasjon. I julen innviet de det lille Maria kapellet, et fascinerende rom som inviterer til fokus, refleksjon og ro.

Landstedet har syv soverom bestående av 3 store master´s bedrooms og fire store soverom med to enkeltsenger i hvert av rommene. Overnatting på kurset er basert på at to personer deler rom, men kan bookes som enerom for de som ønsker det.

I hagen kan man trekke seg tilbake og male uforstyrret til langt på kveld. Landstedet har et eget stort svømmebasseng med utsikt til Middelhavet. En morgendukkert her er en forfriskende start på dagen! Hagen er full av små trapper, sittegrupper, fontener, en liten vingård og frukttrær. For de som har vanskelig for å bevege seg rundt, kan det være godt å ta med en medfølger.

Fra Frigiliana kan man lett ta seg til Granada og Malaga, alle byer i Andalucias hjerte en times tur fra Parrilla. Nerja som er nærmeste by ligger vakkert til ved Middelhavet og er bare 7 minutters busstur fra Parrilla. Taxi er også svært billig og gjør transporten til Nerja og Frigiliana enkel om kveldene.

Se bilder av stedet på instagram: fincaparrillaandalucia

Lars A Persson
Lars A Persson

Om programmet

”Kursens fokus ligger på de måleriskt intressanta landskapen ved Middelhavet, dess unika färg -och formspråk.

Måleriövningarna/ uppgifterna baseras på skapande med målarlust och lekfullhet, allt för att undvika olika typer av onödiga prestationskrav. Inga särskilda förkunskaper i akvarellmåleri krävs, men nyfikenhet och ett öppet sinne är givetvis bra att ta med.

Kursen innehåller såväl fasta uppgifter som friare delar, jag kommer att hålla gemensamma bildgenomgångar, men även ge personlig vägledning och samtal kring måleri, färg och komposition av bilder för att utveckla måleriet.”

Maler ”klassene “starter neste morgen. Det gis 5 timer malerklasser hver dag, tilsammen 20 timer. En dag vil være en åpen kulturdag hvor dere kan utforske vakre Andalucia, og besøke gamle middelalderbyer, eller bare male ved Middelhavet, mens dere nyter Middelhavets sommersol.

Alle er velkomne, nybegynnere og erfarne. Kursprogrammet sendes ut før kursstart.

Dagsprogrammet

Innsjekk er fra kl 16.00 ankomstdagen. Merk tidspunktet for innsjekking. Vi ankommer Parrilla på ettermiddagen
og samles til en enkel varm velkomst suppe på kvelden kl 19.30.

09:00 Frokost i kjøkkenets bakgård.
10:00-13:00 Maler klasse
13:30 Middelhavslunsj i hagen
15:00 Maler klasse
19:00 På kveldene er deltakerne fri til å gjøre som de vil.

Utsjekking: kl 10.00 avreisedagen

”Kunstnerisk fri”

Det vil være en en-dags ”kunstnerisk fri ”for den som vil utforske denne vakre regionen eller tilbringe en avslappende dag ved Middelhavet.

Vi foreslår følgende utflukter:

  • Besøke Granada og det mauriske palasset, Alhambra, eller ta til Malaga og besøke Picasso og Pompidou museene.
  • Fjell vandring i de Andaluciske fjell, med egen guide.
  • Vandre i Frigiliana og spise lunsj på en av landsbyens pittoreske restauranter
  • Tilbringe dagen i solen ved Middelhavet

Dersom dere ønsker å besøke Alhambra i Granada, eller vandre i fjellene, vennligst gi beskjed om dette ved påmelding. Billetter og turguide må bestilles i forkant og kan bestilles samlet. Pris 25 E pr deltaker. Betales ved ankomst til Parrilla.

Måltider

Hver morgen serverer vi en enkel frokost i kjøkkenets bakgård. Hver dag nyter vi en lang lunsj som serveres i hagen og oppleves av mange som dagens høydepunkt.

Stedets egen kokk serverer Middelhavets beste retter med lokale råvarer og husets vin fra landsbyen. Vi avslutter med felles festmiddag på Parrilla siste kvelden. To kveldsmåltider er inkludert i prisen. Disse finner sted på Finca Parrilla. På kveldene står deltakerne fritt til å velge å spise på lokale restauranter i landsbyen. Landsbyen har mange små restauranter, barer og kafeer som er verdt et besøk.

Transport

Fly til Malaga Airport. Det går mange og billige fly til Malaga. Bestill i god tid med Norwegian, SAS eller Vueling.

Det går lokal buss fra Malaga til Nerja flere ganger om dagen. Ellers anbefaler vi at dere tar taxi sammen, som tar ca 40 minutter. Bestiller dere gjennom Parrilla får vi grupperabatter på taxi (ca €70).

Kurspriser

Kursprisen er 8160,- NOK. Prisen inkluderer: Kursavgift, frokost & lunsj hver dag og to middager.

Overnatting:

Deltakerne kan enten bo å Parrilla eller booke rom på egenhånd utenfor Parrilla, i Frigiliana eller Nerja. Det er mange hyggelige steder å bo, fra 300-980 NOK pr natt. Vi sender ut tips på overnattingssteder for de som ønsker dette.

Dobbeltrom på Parrilla: 760 NOK pr natt pr person. Tilegg for enkelt rom på Parrilla: 498 NOK pr natt.

Fra Frigiliana og Nerja kan du ta lokalbuss eller taxi til Parrilla (5-8 minutter).

Påmelding

Påmelding innen 14 april 2018

til contact@laparrilla-andalucia.com
Mobil: 0047 90076101

Påmeldingsbetingelser

Påmelding bekreftes ved at deltakerne innbetaler 5000 NOK av kursavgiften ved påmelding. Resterende betales innen 14 juni.

Plass bekreftes ved betaling og registrering. Det gis ingen refusjon ved avbestilling.

Kontoopplysninger:

DNB 7262 10 15894.
IBAN: NO5172621015894
BICK: DNBANOKKXXX

Deltaker antallet er begrenset til 14, så ta kontakt med oss i dag for å reservere plass! (første til mølla!)

Opplev magien i hjertet av «oliven landet».

Vi gleder oss til å møte deg på Finca Parrilla!

Mvh,

Ane –Marie Hektoen Lars A Persson
Arrangør & Eier Maler & kurslærer
  www.larsapersson.com